Orice pasionat de vin vă poate spune că acesta este "temperamental" prin natura sa. Fiecare mediu de depozitare are propriile condiții unice care ar trebui luate în considerare atunci când vă protejați prețioasa colecție de vinuri. Crearea unui mediu ideal pentru depozitarea și îmbătrânirea vinului necesită cunoștințe aprofundate ale factorilor esențiali în acest proces, printre care temperatura, umiditatea, lumina, vibrațiile și calitatea aerului. Iată câteva curiozități pe care trebuie să știți despre răcitoarele de vin, astfel încât să profitați la maximum de investiția dvs.
Temperatura constantă este esențială
Temperatura de depozitare adecvată pentru toate vinurile este un factor cheie în păstrarea calității acestora. Când temperaturile sunt prea crescute, procesul de îmbătrânire este accelerat și poate face dificilă determinarea momentului în care un vin a atins apogeul. Chiar dacă mediul dvs. de stocare nu se încadrează în intervalul standard de temperatura, este important ca aceasta sa fie cosntantă. De exemplu, dacă subsolul dvs. are aproape întotdeauna 16 grade, puteți urmări în continuare vârsta unui vin, chiar dacă acesta este accelerat de temperatura mai ridicată.
Calitatea aerului și mirosul contează
Particulele de aer se infiltrează în vin prin dopul de plută. Vinurile depozitate pe termen lung sunt deosebit de vulnerabile la particulele de aer din jur, inclusiv la miros. Orice fel de miros non-neutru poate interfera cu aromele care evoluează în vinuri. Acesta este motivul pentru care anumite materiale, cum ar fi cedrul și pinul, nu sunt recomandate pentru rafturile de vin. Același lucru este valabil și pentru calitatea aerului - dacă există o mulțime de particule străine, microscopice, în spatiul de depozitare, acestea vor afecta evoluția aromelor.
Umiditatea constantă este cel mai bun prieten al dopului de plută
Nivelul ideal de umiditate pentru păstrarea adecvată a vinurilor este un alt element esential, de multe ori omis. Umiditatea are un efect redus asupra sticlei în sine, dar este esențială pentru sănătatea dopurilor. Dacă dopurile de plută sunt prea umede, poate duce la contaminare. Alternativ, dacă un dop de plută este prea uscat, se poate micșora sau se poate sfărâma și poate compromite întregul proces de îmbătrânire.
Amplasarea unei crame poate fi oriunde doriți
Este cunoscut faptul că locația unei crame ar trebui să fie în cel mai umed, subteran și răcoros loc al unei clădiri sau case, dar această concepție este, de fapt, de domeniul trecutului. Cu versatilitatea sistemelor actuale de răcire a vinului, o cramă poate fi amenajată în aproape orice spațiu.
Fiecare spațiu are nevoie de un tip specific de unitate de răcire
Nu există o unitate de răcire a vinului unică. Fiecare cramă și condițiile sale sunt unice și necesită o evaluare pentru a determina cel mai bun tip de unitate pentru spațiu. Fie că decideți să puneți vitrina de vin într-un subsol mare sau într-un spațiu mic și închis la parterul unei case, fiecare locație prezintă propriul set de provocări. Aceste provocări trebuie identificate înainte de alegerea răcitorului ideal. În link-ul de mai jos puteti găsi oferta noastra de vitrine de vin de cea mai înalta calitate de la Pando și suntem convinși că printre modelele disponibile se află exact ceea ce vă doriți.
https://www.premium-electrocasnice.ro/racitoare-vinuri-incorporabile.html